Wednesday, December 18, 2013

Mango-kerriesaus!


Er zijn genoeg mensen die met de kerstdagen lekker thuis zijn met hun gezin en niet iets speciaals koken, of vanwege het gezin graag iets op tafel zetten waar iedereen van kan mee genieten.

Afgelopen jaren was er veel vraag naar kerrie saus. Nu dwaalt er hier op m'n blog al één rond, maar deze kerrie is ook erg lekker en net even anders. Er is ook al eens gevraagd of ik de kerriesaus van het Conimexzakje niet na kan maken, maar die heb ik nooit geproefd, dus geen idee of deze in de buurt komt, maar lekker is hij wel ;-)

Deze romige, volle saus is lekker bij bijvoorbeeld de hele kip uit de oven met rijst of frietjes, en wat groenten. Als het goed is weet je zelf met welke groenten je je kinderen blij kunt maken ;-)

Mango-kerriesaus (zuivel- en glutenvrij)
Ingredienten:

200 ml kokosmelk, 1 theelepel kerriepoeder, halve theelepel kerrie djawa (Conimex), kwart theelepel kurkuma, halve theelepel sambal (yakso), snufje korianderpoeder, snufje cayennepeper, halve mango in blokjes.

Bereiding:
Doe de kokosmelk in een pan. Verwarm op laag vuur. Voeg de rest van de ingrediënten, behalve de mangoblokjes, toe en klop voorzichtig door. Laat ongeveer 5 minuutjes doorkoken. Dik de saus evt. in met wat aangemaakte maizena. Voeg de blokjes mango toe en verwarm heel kort mee. Als je de saus van tevoren wilt maken dan zonder de mango. Deze altijd vers toevoegen op het laatste moment!

Fijne dag!

Liefs, Williene

0 comments:

Post a Comment