Monday, December 30, 2013

Haringsalade!


Omdat het bijna oudjaarsavond is heb ik ook veel vragen gekregen over het bakken van oliebollen. Zelf ben ik op oudjaarsavond meer van de hartige hapjes en niet zo van de oliebollen. Die laat ik dus lekker aan me voorbij gaan. Maar ik kan me voorstellen dat je zelf wel graag aan het bakken gaat. Zelf hebben we dit ook jaren gedaan, maar ik doe het vooral omdat ik het leuk vind, niet omdat ik ze lekker vind... Als je toch graag wilt bakken en je wilt dat ook nog een beetje verantwoord doen kun je altijd de bloem in een recept vervangen door bijvoorbeeld speltbloem. En bedenk je dat het een traditie is die je (waarschijnlijk) maar 1x in een jaar doet, dus ik zou zeggen, geniet ervan, hoe je ze ook bakt ;-)

Zoals ik al zei, ik ben meer van de hartige hapjes (is ook pas gekomen na het stoppen met suiker, hoor ;-)) op oudjaarsavond, maar ook op een verjaardag of feestje is deze salade heel geschikt. Het is een gemakkelijk te maken recept en net even iets anders dan de gewone haring op een roggebroodje met uitjes.

Haringsalade op roggebrood!

Ingrediënten:
2 haringen, 1/2 appel, 1/2 ui of sjalot, 2 augurken (natuurwinkel), paar sprietjes bieslook, 1 eetlepel creme fraiche, zout en peper, roggebrood (natuurwinkel)

Snijd de haring, de appel, ui en augurken in hele fijne blokjes. Snipper de bieslook fijn. Meng alles door elkaar en maak de salade aan met creme fraiche. Maak op smaak met zout en peper. Serveer de salade op gesneden vierkantjes roggebrood.

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

0 comments:

Post a Comment