Friday, November 23, 2012

Appelcrumble!



Een heerlijk herfstig nagerecht. En dan ook nog een heel gezond nagerecht. Glutenvrij en vrij van ongezonde suikers!

Ingredienten voor 4 personen:
2 grote of 3 kleine appels, rozijnen, kaneel, citroensap en rasp van een halve citroen, 75 gr. koude roomboter, 100 gr. amandelmeel, 25 gr. palmsuiker, handje amandelschaafsel

Bereiding:
Schil de appel en verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Meng met wat rozijnen (naar smaak), bestrooi het met flink kaneel en voeg wat citroensap toe en de geraspte schil van een halve citroen.
Verdeel dit appelmengsel over een ovenschaal of 4 kleine ovenschaaltjes.
Meng het amandelmeel met de palmsuiker en de koude roomboter. Meng met je vingertoppen tot een kruimelig deeg en voeg een paar lepels amandelschaafsel toe. Schep het deeg over het appelmengsel, maar druk het niet te veel aan. Zet de appelcrumble in een voorverwarmde oven op 180 graden zo'n 25 minuten.

Eet smakelijck!


0 comments:

Post a Comment