Thursday, August 16, 2012

Gevulde Aubergines!


Op het moment volop in het seizoen. De aubergine. Prachtige dieppaarse vruchten. Aubergines zijn erg lekker en vooral in het volgende recept.

Gevulde aubergine voor 2 a 3 personen

Ingredienten:
2 kleine aubergines, 200 gr. gehakt, stukje courgette, 3 stengels bosui, 1 ui, 2 tenen knoflook, 2 tomaten, 1 paprika, 1 blik met blokjes tomaat, handje verse peterselie, kokos of olijfolie

Maak de aubergine schoon en snij de schil om de centimeter in als een zebra. De schil is eetbaar, maar wel wat hard en op deze manier houden we toch de stevigheid van de aubergine maar wordt hij niet taai door de schil. Halveer de aubergine en bak hem aan beide kanten bruin in de olie. Leg de aubergines in een ovenschaal. Je kunt ook het vruchtvlees ook uithollen zodat je schuitjes krijgt, ik laat de aubergines gewoon heel en bedek hem met een laag saus. Het kan allebei.

Fruit de ui in een pan samen met de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de fijngesneden courgette toe en bak even mee. Je kunt ook bijv. een paar champignons meebakken, net wat je over hebt en lekker vindt. Voeg het blik met blokjes tomaat toe en laat even sudderen. Voeg een handje fijngesneden peterselie toe, ringetjes bosui en maak het geheel op smaak met zout en peper.

Vul de aubergines met het gehaktmengsel en beleg met plakjes tomaat en ringen paprika. Zet de schotel in de oven voor ongeveer 45 minuten op 180 graden.

Eet smakelijck!



0 comments:

Post a Comment