Altijd weer lastig wat je je kind(eren) meegeeft naar school. Al een paar keer kreeg ik deze vraag en daarom besloot ik om er eens een blog over te schrijven. Hetzelfde wil ik doen met traktaties en verjaardagshapjes. Deze volgen dus nog!
De wens van scholen is vaak dat je geen snoepgoed e.d. meegeeft als tussendoortje. Deze wens probeer ik dus zoveel mogelijk te respecteren :-)
Voor de ochtendpauze geef ik fruit mee. Een banaan, een appel of mandarijn in partjes, o.i.d. Soms is het iets anders of iets extra's. Bijv. een zelfgebakken koek of cake, ontbijtkoek met roomboter, een cracker met kaas, een stukje chocolade erbij etc.
Je kunt ook denken aan wat blokjes kaas met cherrytomaatjes, plakjes komkommer, rauwe wortels, rozijntjes, rijstwafel, het is maar net waar je kind dol op is. Ik kan me voorstellen dat als je kinderen wat ouder zijn ze meer mee willen doen met hetgeen ze bij hun vriendjes/vriendinnetjes zien. In dat geval heb je bij de natuurwinkel ook pakjes meeneem koekjes etc.
Voor de lunch geef ik een brood met beleg mee en altijd een klein extraatje. Bijv. cherrytomaatjes, plakjes komkommer, of nog een klein stukje chocola, paar dadels met monchou (daar is hij zo gek op :-) )
Goed broodbeleg:
-Pindakaas van Calve evt. met pure chocolade hagelslag (bijv. Fair Trade, oa te koop bij AH)
-Kaas, liefst biologisch met evt. plakjes komkommer of tomaat.
-ChocoladePasta (zelfgemaakt :-) ) evt. met plakjes banaan. http://smakelijck.blogspot.com/2012/03/chocoladepasta-en-dulce-de-leche.html
-Jam, (zelfgemaakt of van bijv. Bonne Maman)
-Appelstroop
-Biologische vleeswaren (zonder E-nummers vraag hier naar bij je slager)
-Gebakken ei
-En in de natuurwinkel heb je een heel uitgebreid schap met allerlei broodsmeersels, maar ik vind dat je ook heel goed uit de voeten kunt met het assortiment in de supermarkt.
Voor thuis heb ik weer hetzelfde broodbeleg, maar ook regelmatig wat extra zoals bijvoorbeeld:
-Gebakken eitjes met gebakken tomaat en peterselie
-Geprakte avocado met tomaat en tabasco
-Tosti met tomaat en kaas of tosti met brie en tomaat
-Kaas met tomaat of komkommer en alfalfa of andere kiemgroenten
-Restje vlees, bijv. gehaktbal of kipfilet. Dat laatste is heerlijk met bijv. rucola en wat pesto.
-Zelfgemaakte roomkaas http://smakelijck.blogspot.com/2011/03/roomkaas-van-laplace-v.html
-Tapenades (zelfgemaakt)
-Restje salade (bijv. de eiersalade of kipkerrie)
-Vis, bijv. uit blik of makreel/zalm etc.
-Tomaat
-Banaan
Eet smakelijck!
Monday, March 26, 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment