Wednesday, January 9, 2013
Wraps met chinese kool-gehakt
Dit makkelijke recept noem ik altijd 'gezonde' shoarma ;-) We eten het vaak op zaterdag als we even snel iets willen eten en toch een gezonde maaltijd willen.
Wraps met Chinese Kool-gehakt!
Ingrediënten:
250 gr. (biologisch) rundergehakt, 1 ui gesnipperd, 250 gr. champignons in plakjes, 1 chinese kool gewassen en gesneden, 6 tomaten in blokjes, tijm,1 tl kerriepoeder, zout en peper, (volkoren) wraps, knoflooksaus (zie voor recept hieronder)
Fruit de ui en voeg het gehakt toe. Voeg de champignons toe en bak deze even mee. Voeg wat verse of droge tijm toe. Gewoon een klein beetje naar smaak. De chinese kool mag erbij en laat het mengsel 5 a 10 minuutjes roerbakken tot de kool wat geslonken is en hoe gaar je het wilt hebben. Maak op smaak met de kerriepoeder, zout en peper. Voeg de tomaten op het laatste erbij en laat ze nog en paar minuten meebakken.
Maak ondertussen de wraps warm in de oven.
Eet de wraps samen met het chinese kool - gehakt en met knoflooksaus en evt. een salade of rauwkost.
Knoflooksaus maak ik zo:
2 delen mayonaise op 1 deel (Griekse) yoghurt of creme fraiche. 1 kleine teen knoflook uitgeperst, zout, peper, en evt. wat peterselie of bieslook.
Eet smakelijck!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment