Friday, September 16, 2011

Nacho Grande! + recept taco-dipsaus en guacemole!

Heerlijk voor op een luie zaterdag! Het is makkelijk, kan bijna niet mislukken en de kids zullen ervan smullen :)

Nacho Grande:
Zak tortilla-chips. (let op E-nummers, Ah nacho-chips naturel is zonder E-nummers, of bij de natuurwinkel, waarschijnlijk nog meer merken, maar deze heb ik altijd...).
Paprika in kleine blokjes, champignons in plakjes, bosui in ringetjes, 3 tomaten in blokjes, blikje kidneybonen, evt. nog aan toe te voegen mais, pepers in ringetjes, etc.
Taco-saus, geraspte kaas en voor de niet-vega's gehakt.

Zet de oven op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Spreid de tortillachips uit over de bakplaat. Bak de paprika en champignons even kort aan in de koekenpan (en evt. het gehakt). Verdeel dit mengsel over de tortilla-chips. Hierover de tomaten, uitjes, bonen, en andere ingredienten die je lekker vindt. Verdeel hierover wat taco-saus en bestrooi het geheel met geraspte kaas. 10 minuutjes in de oven tot de kaas gesmolten is!

Ook een leuk idee om 's avonds met jongelui als hapje te serveren!

Serveer met een schaaltje tortilla-chips, tac0-saus, guacemole en creme fraiche.

Recept voor Tacosaus:
1 ui fruiten met een teen knoflook. Groene paprika in kleine blokjes toevoegen en even meebakken. Snuf komijnpoeder en korianderpoeder toevoegen. Blik tomatenblokjes erbij en even laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper en een klein beetje suiker.

Dit is ook een heerlijke dipsaus bij de tortilla-chips. Koud ook erg lekker en een paar dagen houdbaar in de koelkast.

Recept voor Guacemole:
2 rijpe avocado's fijnprakken en mengen met 1 fijngesneden tomaat, een paar druppels tabasco, zout en peper, evt. een teentje knoflook, wat verse koriander, limoensap, creme fraiche.

0 comments:

Post a Comment