Wednesday, October 19, 2011

De lekkerste Sate saus

Dit recept stond al op m'n blog bij 'Patat'. Maar zo is hij makkelijker te vinden, en er is toch wel vraag naar... Bij deze dus:

Dit is een recept op gevoel en afhankelijk van smaak en hoeveelheid.

Pak een steelpan en doe hierin een bodempje melk. Gelijk hierbij een paar flinke (3/4) eetlepels pindakaas (Calve) toevoegen. Dit breng je al roerend aan de kook tot de pindakaas oplost in de melk en het een lekkere saus wordt. Deze saus breng je op smaak met een theelepel sambal(Yakso, natuurwinkel), flinke scheuten ketjap manis(Yakso, natuurwinkel), een geperste knoflookteen en een lepel palmsuiker. Even laten pruttelen, evt. nog wat melk toevoegen als de saus te dik is of pindakaas als de saus te dun is. Zo makkelijk is het! Echt, je eet geen kant en klaar meer als je dit hebt geproefd! En je bent net zo snel klaar als dat je een zakje lostrekt. Oke. Bijna dan.

Toevoeging: Als je geen bruine basterdsuiker wilt gebruiken vanwege de oranje/rode E-nummers gebruik dan palmsuiker of een klein schepje rietsuiker.
Bij de natuurwinkel is wel bruine basterdsuiker te koop.

0 comments:

Post a Comment