Thursday, March 22, 2012

Tapenades!

Tapenades zijn hier erg favoriet op stokbrood. Vooral ons oudste zoontje is er dol op. Zelf gemaakt zijn ze minstens zo lekker als van de kaasboer of uit de supermarkt. En dan hebben we het nog niet eens over de E-nummers die er vaak in zitten.


Zongedroogde tomaten zijn lastig E-vrij te vinden. Grand' Italia heeft ze met een oranje E-nummer en bij Plus zag ik nog een e-vrije variant, ik weet echter de naam niet meer :-) bij de natuurwinkel zijn ze ook verkrijgbaar. Daar kosten ze echter bijna 5 euro voor een potje. Je kunt ook zelf zongedroogde tomaten maken, en dat recept zal ik binnenkort ook plaatsen. Daarvoor moet je echter een hele dag thuis zijn, en dat valt niet mee. Bovendien kun je dit het beste zomers doen als de tomaten goedkoop en het lekkerst zijn. Als je ze dan goed droogt en inmaakt heb je het hele jaar zelfgemaakte zongedroogde tomaten.


Olijventapenade:


Ingredienten:
Half potje zongedroogde tomaten op olie, 3 el zwarte olijven (blikje van Carbonell of natuurwinkel), 2 el parmezaanse kaas, 2 el pijnboompitjes, een kleine of een halve teen knoflook, peper, scheut olijfolie


Maal al deze ingredienten in de keukenmachine tot een tapenade.


Tomatentapenade:


Ingredienten:
Half potje zongedroogde tomaten, 2 el parmezaanse kaas, 2 el pijnboompitjes, handje verse basilicum, kleine of halve teen knoflook, zout en peper, scheut olijfolie


Maal al deze ingredienten in de keukenmachine tot een tapenade.


Als je wat tapenade over hebt kun je het in een afgesloten bakje nog een paar dagen bewaren. Schenk er dan wel wat extra olijfolie overheen.

0 comments:

Post a Comment