Wednesday, March 14, 2012

Kaas-uienbrood!

Let op: Je kunt je nog steeds aanmelden om mee te doen aan de verloting van het kadootje. Zie de blog hieronder! Er hebben zich al heel veel mensen aangemeld, leuk! Tot morgenmiddag 12 uur heb je nog de tijd om je aan te melden via mail of de betreffende blog.
Maar nu is het weer tijd voor een recept. Een heerlijk brood voor bij een lekkere kom soep of gewoon als lunch. Het is wat werk, maar je zult er geen spijt van hebben!
Kaas-uienbrood:
Ingredienten:
400 gram meel (200 gr. meergranenbroodmeel met bijv. 200 gr. speltbloem), 1 el gist, 250 ml lauw water, 1 el kokosolie (of ander vet), evt. 1 tl zout (als dit niet in het broodmeel zit), evt. 1 el broodverbeteraar (biologisch), 4 grote uien in halve ringen gesneden, 150 gram geraspte kaas
Kneed het meel met de gist, zout, evt. broodverbeteraar (let op: biologisch), de kokosolie en het water tot een soepel deeg. Dit gaat prima in bijv. de keukenmachine (blijft het te plakkerig voeg dan iets meel toe, is het te droog voeg dan nog wat water toe). Doe het brooddeeg in een kom en laat met een vochtige theedoek 3 kwartier rijzen op een warme plek. Kneed het brood door, maak er een mooi plat, ovaal brood van. Laat de randen iets dikker. Leg hier over opnieuw een vochtige doek en laat ong. een uur rusten.
Snijd ondertussen de uien en rasp de kaas. Meng dit door elkaar heen. Verdeel het kaas-ui mengsel over het brood en schuif in de oven (200 graden) voor ong. 25 minuten.
Je kunt dit brood bijvoorbeeld 's ochtends al maken en 's avonds of de volgende dag opnieuw verwarmen in de oven.

0 comments:

Post a Comment