Monday, March 5, 2012

Saucijzenbroodjes!






Dit is een heerlijk hapje en heel gemakkelijk te maken. En je kunt het lekker op smaak maken met wat je zelf lekker vindt. Pittig, Italiaans of gewoon lekker normaal, probeer het gewoon uit! Als je er hapjes van maakt kun je ook verschillende soorten maken. Voor de liefhebbers van pittig maak je saucijzenbroodjes met sambal, voor de rest bijv. met mosterd. Een ding weet ik zeker, ze zullen er vast en zeker van smullen :-) Eet smakelijck!



Saucijzenbroodjes (4 grote of 16 kleine hapjes):



Ingredienten:

4 plakjes roomboterbladerdeeg, 250 gram gehakt, paneermeel, 1 klein ei, zout en peper, kruiden naar keuze (zie tips), 1 eidooier, 2 el melk



Kneed het gehakt met wat paneermeel, een klein ei, zout en peper en kruiden naar keuze goed door elkaar.

Verdeel het gehakt in vieren en maak van elke portie een rolletje die op een plakje bladerdeeg past. Vouw het bladerdeeg dicht. Je hebt nu 1 groot saucijzenbroodje. Als je deze in vieren snijdt dan heb je 4 kleine saucijzenhapjes.





Kluts de eidooier samen met de melk en bestrijk hiermee de broodjes. Laat een half uur rusten en bestrijk ze dan opnieuw. Schuif ze nu in een voorverwarmde oven (200 graden) en laat ze mooi bruin worden (25 a 30 minuten).



Tips voor kruiden:

*mosterd en nootmuskaat

*sambal (voor pittige saucijzenbroodjes)

*ketjap manis en chilisaus

*italiaanse kruiden

0 comments:

Post a Comment