Tuesday, May 1, 2012

Asperges!

Mmm! Ze zijn er weer. Asperges. Echt mijn lievelingsgroente. Helaas duurt het maar een maand of 2 maar dat maakt ze ook zo speciaal.

Asperges zijn traditioneel natuurlijk heerlijk, met krielaardappeltjes, een eitje, ham en wat boterjus. Maar je kunt nog veel meer met deze heerlijke groente.
Bijvoorbeeld met dit recept:

Aspergetaartjes!

Ingredienten:
500 gr. of meer asperges, bladerdeeg (Bijv. Tante Fanny), 150 gr. ham (biologisch, zonder E-nummers), handje verse peterselie, 125 gr. mascarpone, 1 ei, boter

Asperges schillen met een dunschiller of een kaasschaaf. Zorg dat je de asperge rondom goed schilt, want niets is zo akelig als een asperge-draad in je mond :-) Kook de asperges gaar in ong. 10 minuten en laat dan nog even 10 minuten staan met de deksel op de pan.

Verwarm de oven op 200 graden.

Hak de ham en de peterselie fijn.
Roer de mascarpone los met het ei, de fijngehakte ham en peterselie met wat zout, peper en nootmuskaat.

Leg de plakjes bladerdeeg in een vierkante of rechthoekige ingevette ovenschaal en laat de randen ong. 1 cm omhoog staan. Strijk het mascarpone mengsel over het bladerdeeg en leg hierop de gekookte, goed uitgelekte asperges. Bestrijk met wat boter en zet de schotel ongeveer 20 minuten in de oven tot het bladerdeeg gaar is.

Tip: Het is ook leuk om hier 1-persoonstaartjes van te maken. Gebruik dan 1 plakje bladerdeeg per persoon, vouw de randen iets om en smeer wat van het mascarpone mengsel op het bladerdeeg. Verdeel er wat gehalveerde asperges op en zet vervolgens in de oven.

Eet smakelijck!

0 comments:

Post a Comment