Tuesday, May 22, 2012

Rigatoni met gegrilde groenten!

Mmm, nu er weer wat zomers weer komt heb je echt zin lekkere zomerse gerechten die niet al te veel tijd kosten. Dit is erg makkelijk en lekker! In ongeveer 15 a 20 minuten heb ik met dit recept een hele gezonde maaltijd op tafel! Het recept van de rigatoni is van Jamie Oliver.

Rigatoni met gegrilde groenten en salade:

Ingredienten:
1 a 2 rode pepers, 100 gram amandelen, 4 ansjovisfiletjes*, 2 handen verse basilicum (daar gaat m'n hele oogst...), 500 gr. cherrytomaten, 40 gr. parmezaanse kaas, 2 tenen knoflook, olijfolie, rigatoni pasta (evt. volkoren of een andere soort pasta)

Maal in de keukenmachine de amandelen, kaas, ansjovisjes, knoflook, rode pepers (als je van pittig houdt laat je de zaadjes erin, wil je mild** dan verwijder je de zaadjes) fijn. Voeg al draaiende 1,5 hand van de basilicum en 2/3 van de cherrytomaten toe en maal het geheel tot een fijne massa. Voeg een scheutje olijfolie toe om het geheel wat smeuiger te maken.

Kook ondertussen de pasta gaar. Giet af en bewaar wat van het kookvocht. Snijd de rest van de cherrytomaten door de helft. Meng de pasta met de puree en giet er wat kookvocht of olijfolie bij om het wat smeuiger te maken, indien gewenst. Doe het geheel in een mooie schaal en strooi de rest van de tomaatjes erover en wat verse basilicum.

Serveer deze pasta met een lekkere salade, aangemaakt met bijv. wat olijfolie, een eetlepel (balsamico)azijn, zout en peper en een kneepje citroensap. Ook gegrilde groenten zijn hier erg lekker bij.
Gegrilde groenten eet ik bij veel gerechten gewoon omdat het lekker is, gezond en je krijgt op een makkelijke manier veel groenten binnen.

Hiervoor snijd ik 2 paprika's (bijv. geel en rood) in grove stukken. Champignons(kastanje) laat ik heel of snijd ze 1 keer door als ze echt groot zijn. Courgettes in plakken van 1 cm en dan nog een keer doormidden, en ui in grove stukken.
Ik laat een (grill)pan heet worden op het vuur, doe wat olijfolie in de pan en bak de groenten even heel kort (5 min) flink aan op hoog vuur. Serveren in een mooie schaal en je hebt de zomer op tafel!

* Veel mensen zijn een beetje huiverig voor ansjovis. In zo'n gerecht proef je absoluut geen vis-smaak maar het zorgt wel voor wat zoutigheid en extra pit. De rest van de ansjovisjes kun je heel goed invriezen voor een volgende keer. En ansjovis is heel gezond!
**Als je de zaadjes uit de rode peper haalt dan is het gerecht niet pittig en is het ook geschikt voor kinderen. Gebruik evt. 1 peper.


0 comments:

Post a Comment