Monday, May 14, 2012

Cashewnotenpasta (en pindakaas)!

Mmm, als je op zoek bent naar een goed broodbeleg dan is dit een aanrader. Gezond en niet moeilijk te maken! Het wordt veel verkocht in natuurvoedingswinkels, maar je kunt het heel makkelijk zelf maken.

Voor ong. 1 pot:

Ingredienten:
300 gram cashewnoten, 1 a 2 el kokosolie*, evt. snuf zout

Draai de cashews fijn in de keukenmachine. Wil je stukjes noot dan laat je 'm wat grover. Voeg de kokosolie toe schepje voor schepje tot je een goede substantie hebt. Hij moet lekker smeuig en smeerbaar zijn. Voeg evt. zout toe als je ongezouten cashews hebt gebruikt.

*Je kunt ook een andere plantaardige olie gebruiken. Voor koud gebruik kun je namelijk wel bijv.  zonnebloemolie gebruiken. Voeg het dan in scheutjes toe.

Op dezelfde manier kun je zelf pindakaas maken. Je vervangt de cashews dan door pinda's en je hebt heerlijk zelfgemaakte pindakaas!

Succes!

0 comments:

Post a Comment