Friday, May 18, 2012

Tomaten (creme) soep!

Reuzegemakkelijk deze soep. Binnen een kwartier tijd staat deze heerlijke soep op tafel. Met wat stokbrood of zuurdesembrood met wat zelfgemaakte tapenade heb je een lekkere maaltijd voor als je weinig tijd hebt! Door de mascarpone wordt de soep lekker romig en dus een lekkere tomaten-cremesoep.

Tomatensoep:

Ingredienten:
1 ui gesnipperd, 1 teen knoflook uitgeperst, 2 pakjes passata (gezeefde tomaten, een pakje is 500 ml), 500 ml water (of meer/minder naar smaak), 2 tl bouillonpoeder (dr. Vogel), 2 el rode pesto (zelfgemaakt of natuurwinkel), zout en peper, Evt. mascarpone of creme fraiche (bio AH)

Fruit de ui en de knoflook in wat olie tot ze mooi glazig zien. Voeg de passata toe met het water en breng aan de kook. Breng de soep op smaak met bouillonpoeder, pesto, zout en peper. Je kunt het natuurlijk zelf nog opleuken met verse kruiden (tijm is een aanrader), gehaktballetjes, vermicelli o.i.d. maar de soepbasis is al erg lekker. Op het bord een flinke lepel mascarpone op de soep en wat versgemalen zwarte peper en smullen maar!

0 comments:

Post a Comment