Wednesday, May 2, 2012

Aspergesoep!

Om aspergesoep te maken heb je aspergebouillon (kookvocht) nodig. Deze maak je als volgt:

Als je asperges eet dan schil je ze rondom goed af en snijd je ong. 1 a 2 cm van de onderkant af. Kook deze schillen en onderkantjes mee met de asperges in het water. Doe er wat zout en peper bij, een klontje boter en evt. citroensap. Kook de asperges 10 minuten en laat ze dan nog 10 minuten staan met het deksel op de pan. Haal hierna de asperges uit de pan en eet ze op een manier die je lekker vindt. Bijv. traditioneel, in een taart o.i.d.
Zeef de aspergebouillon, want dat is de basis van heerlijke soep! Zo hebben we optimaal gebruik gemaakt van de hele asperge!

Verder hebben we nodig voor de soep:
50 gr. roomboter, 50 gr. speltbloem, 1 a 2 e.l. bouillon (bijv. dr. Vogel), zout en peper, slagroom(bio, AH) of soyaroom

Smelt de roomboter en voeg de bloem toe. Laat deze roux even 1 minuutje garen. Voeg nu scheutje voor scheutje wat asperge-kookvocht toe tot je de gewenste hoeveelheid soep hebt. Maak het op smaak met de bouillonpoeder, zout, peper en een flinke scheut slagroom. Evt. wat fijngesneden bieslook of peterselie naar smaak.

En zo heb je met weinig ingredienten een heerlijke soep! Je zou evt. wat hele asperges kunnen achterhouden en deze fijnsnijden voor in de soep.

0 comments:

Post a Comment