Friday, April 27, 2012

Kipnuggets!

Voor E-nummervrije snacks hoef je niet in de supermarkt te zoeken, want ze zijn er gewoon niet :-) Dus zelf maken is een oplossing. Het is leuk, evt. kunnen de kinderen hier heel goed bij helpen en het is nog lekker ook! Geen fijngemalen restkip maar gewoon heerlijke goede filet in je kipnugget!

Kipnuggets:

Ingredienten:
Kipfilet, zout, peper, 1 el bloem, paneermeel, 1 geklutst ei, evt. geraspte (parmezaanse) kaas

Snijd de kip in mooie stukjes of blokjes. Schud ze om met wat zout, peper een uitgeperst teentje knoflook en evt. andere kruiden of bijv. pesto. Strooi wat bloem over de kip en schud dit goed door elkaar.

Haal de kipstukjes door het geklutste ei en vervolgens door paneermeel. Zorg dat alle kanten goed bedekt zijn met het paneermeel.

Frituur de stukjes kip ongeveer 5 minuten in de frituurpan (180 graden).

Tips:
*Je kunt de stukjes kip ook heel goed in de oven maken, leg de gepaneerde kipnuggets dan op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in ongeveer 20 a 25 minuten op 180 graden. Als je kiest voor de ovenmethode is het ook heel lekker om wat geraspte parmezaanse kaas te mengen met de paneermeel en daar de kipstukjes mee te paneren.
*Je kunt de kipstukjes ook heel goed paneren met fijngemaakte naturel cornflakes. Wel even kijken welke je kunt gebruiken i.v.m. de e-nummers. Je krijgt zo wel heerlijk krokante nuggets!

Eet smakelijck!

0 comments:

Post a Comment