Thursday, April 5, 2012

Paaseieren!

Als je paaseieren wilt verven de komende dagen, doe het dan in stijl met natuurlijke kleurstoffen ;-)
Zo doe je het:
1. Kook de eieren zoals gebruikelijk en laat afkoelen.
2. Hak de groenten en/of fruit waarmee je wilt kleuren fijn en kook deze een half uur in wat water(genoeg om je eieren straks onder water te kunnen laten staan) en 2 a 3 tl. azijn. Zeven en het vocht laten afkoelen tot kamertemperatuur.
3. Leg de eieren in het gekleurde water en zet ze een nacht in de koelkast.
Paarsblauw: rode kool
Lichtgroen: Spinazie
Roze-rood: Rode Biet (deze hoef je niet eerst te koken, eieren kunnen zo in het bietensap worden gelegd)
Blauw: Bosbessen (bevroren of vers)
Geel: Uien met schil
Kerriegeel: Rooibosthee
Grijs-blauw: Vlierbessensap
Met witte eieren krijg je uiteraard het mooiste resultaat.
Ik wil iedereen goede dagen toewensen!

0 comments:

Post a Comment