Tuesday, April 10, 2012

Cake-pops!


Een nieuwe rage is al een tijdje aan de gang. De cupcakes zijn nog steeds 'in', maar daarnaast kwamen de cake-pops. Grappige cakebolletjes op stokjes. En deze kun je heel goed E-nummervrij maken!



Om cake-pops te kunnen maken heb je lollystokjes nodig. Deze zijn nu in overvloed te koop bij bijv. Pipoos of taartdecoratie winkeltjes.



Je bakt een taartbiscuit of een cake en je snijdt de zij- en bovenkanten eraf. Verkruimel de cake helemaal tot fijne kruimels. Maak de kruimels aan met (aardbeien)botercreme (begin met 1 a 2 eetlepels) en kneed dit door de kruimels tot je een 'deeg' hebt en je mooie balletjes kan draaien die niet uit elkaar vallen. Draai balletjes zo groot als ongeveer een stuiterbal of grote knikker en leg ze op een bord. Laat de balletjes een dag of nacht in de koelkast staan om hard te worden.



Smelt pure chocolade au bain marie. Steek het puntje van een lollystokje in de pure chocolade en vervolgens duw je 'm in het cakeballetje. Ga zo door tot je in elk balletje een stokje hebt zitten. Laat dit nu even drogen zodat het lolly-stokje niet meer loslaat.



Pak nu een lolly-stokje op met cakeballetje en doop 'm in de chocolade. Zorg dat het hele balletje bedekt is met chocola, haal hem eruit en klop zachtjes op je hand waarin je de cakelolly hebt, zodat het overtollige chocolade eraf druipt. Zet het stokje nu rechtop in een stuk met aluminiumfolie bekleed oase en laat hem daar drogen. Je kunt de cakepop zo laten of nog versieren met nootjes, hagelslag, geraspte kokos, etc.



Succes!

0 comments:

Post a Comment