Tuesday, April 3, 2012

Gevulde Courgette's!

Mmm, met dit recept kun je heerlijk varieren. Je kunt er restjes groenten mee opmaken die je over hebt, etc. Het valt hier altijd erg in de smaak, en vooral in de zomer als je een goede courgette-oogst hebt is dit een ideale manier om er vanaf te komen :-)


Gevulde courgette's voor 3 a 4 personen:


Ingredienten:
2 a 3 courgette's, 300 gram rundergehakt, (kokos)olie, 1 ui gesnipperd, 1 teen knoflook geperst, halve pot zongedroogde tomaten fijngehakt, 125 gram champignons, geraspte kaas, zout en peper, pijnboompitjes, kruiden


Halveer de courgettes in de lengte. Schraap het vruchtvlees eruit zodat je een soort bootje krijgt. Leg de uitgeholde courgettes in een ovenschaal.

Snijd het vruchtvlees fijn. Fruit de ui en de knoflook in de olie. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg het fijngesneden vruchtvlees van de courgette toe, de fijngesneden champignons en de zongedroogde tomaten. Je kunt in dit recept ook bijv. wat verse tomaten toevoegen of wat fijngesneden paprika, net wat je lekker vindt. Breng het mengsel op smaak met zout en peper, een lepel pesto, tomatenpuree of wat italiaanse kruiden. Roer er op het laatst evt. nog wat pijnboompitjes door. Schep het gehaktmengsel in de uitgeholde courgettes, bestrooi met de geraspte kaas en zet een half uur in de voorverwarmde oven op 200 graden.


Dit recept is heerlijk met pasta.

0 comments:

Post a Comment