Wednesday, February 1, 2012

Uiensoep!

Omdat er best veel vraag is naar soepen zonder E-nummers opnieuw een soeprecept. Dit keer het recept van uiensoep. Vooral met een stokbroodje met kaas erg lekker.


Uiensoep:


Ingredienten:
750 gr. uien in ringen gesneden, 2 teentjes knoflook geperst, 40 gr. roomboter,2 el (spelt)bloem, 150 ml witte wijn, laurierblaadje, takje tijm, ong. 1 liter bouillon (zelfgemaakt of Dr. Vogel), zout en peper, stokbrood en geraspte kaas.


Laat de roomboter smelten, voeg de gesneden uien en knoflook toe en fruit dit een minuut of 10. Strooi de bloem erover en en blus af met de witte wijn. Voeg de bouillon, tijm en laurier toe en breng de soep aan de kook. Laat een half uurtje pruttelen. Breng de soep op smaak met zout en peper en evt. wat kerrie en/of paprikapoeder.

Verdeel de soep over ovenvaste soepkommen, leg een plak stokbrood op de soep met geraspte kaas en zet deze 5 minuutjes onder de grill.


Tip:
*Voeg bij het fruiten van de uien een eetlepel rietsuiker toe en laat dit mee fruiten. Op deze manier gaan je uien karameliseren en krijg je een lekkere zoete smaak aan je soep.

0 comments:

Post a Comment