Tuesday, February 21, 2012

Appelbroodjes!

Soms is het zo eenvoudig. Dit zou je nog kun maken als je visite al binnen is. De ingredienten heb ik vrijwel altijd in huis, dus ook bij onverwacht bezoek kan ik een zelfgebakken baksel voorschotelen. Handig!
Appelbroodjes:
Ingredienten per persoon:
1 plakje diepvriesbladerdeeg (Koopmans, roomboterbladerdeeg), 1 kwartstukje appel geschild, wat kaneel en (riet)suiker, 1 el melk.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd het plakje bladerdeeg precies doormidden. Snijd het kwartstukje appel in heel dunne plakjes. Leg deze plakjes dakpansgewijs op 1 helft van het bladerdeeg en bestrooi met wat kaneelpoeder. Leg de andere helft van het bladerdeeg er bovenop en druk de zijkanten goed dicht. Snijd de bovenkant van het broodje in en bestijk het broodje met melk en strooi er vervolgens wat suiker overheen. Zet de broodjes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Serveer de broodjes lekker warm!
Tips:
*In plaats van appel zou je ook bijv. peer, perzik, kersen of abrikozen kunnen gebruiken
*Bestrijk de ene helft eerst met wat abrikozenjam en leg er vervolgens de appel op.

0 comments:

Post a Comment