Monday, February 13, 2012

Pita-broodjes!

Ook pita-broodjes zijn niet moeilijk om zelf te maken. Ze zijn ook veel lekkerder en luchtiger dan de broodjes uit de supermarkt. En ze vullen beter! Alleen maar voordelen dus :-) En nu aan de slag! Je kunt ze vullen met allerlei lekkers. Ik kies meestal voor biologisch shoarmavlees, en allerlei fijngesneden groenten zoals prei, ui, paprika, courgette en wortel (je kunt ook een zak kant en klaar gesneden groente nemen). Het vlees bak ik samen met de groenten (min. 200 gr. p.p.) en daarmee vul ik de broodjes. Heerlijk met de knoflook-komkommersaus!

Pita-broodjes:
Ingredienten voor 6 stuks:
400 gr. speltbloem of meel, 1 el gist, 1 tl zout, 1 el olijfolie, 200 ml lauw water.

Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden.
Meng alle ingredienten tot je een soepel deeg hebt. Dit kan ook in de keukenmachine of met een mixer met deeghaken. Is het deeg te korrelig voeg dan nog wat water toe, is het te nat voeg dan nog wat meel toe. Laat het deeg afgedekt met een vochtige theedoek ong. een half uur rijzen op een warme plaats tot het deeg zich heeft verdubbeld. Vorm er nu 6 balletjes van. Duw de balletjes plat met je hand en rol er een paar keer over heen met een deegroller tot je de grootte hebt van een rond pita-broodje. Bak de broodjes in ong. 10 a 15 minuten mooi bruin en gaar in de oven. Serveer direct.


Knoflook-komkommersaus:3 el mayonaise, 2 el yoghurt, 1 teen knoflook geperst, stukje komkommer, zout en peper.

Rasp de komkommer fijn en laat dit goed uitlekken, meng met alle andere ingredienten tot een saus en serveer bij de broodjes.





0 comments:

Post a Comment