Friday, February 17, 2012

Cupcakes!

Dit is echt het geheim van de chef :-) Zoals sommigen misschien weten bak ik taarten en cupcakes op bestelling. Nou, met dit recept kun je het dus gewoon zelf... Het is niet moeilijk en veel lekkerder dan de kant en klaarmixen van supermarkt e.d. Je kunt met cupcakes zoveel kanten op, ik geef hier onder enkele tips, maar ik kan daar wel een apart kookboek over schrijven. Er zijn zoveel lekkere variaties! Laat je creativiteit de vrije loop!
Je kunt de cupcakes versieren met fondant of marsepein, let wel dat deze niet E-nummervrij zijn. Op sommige webwinkels kun je wel natuurlijk gekleurde fondant of marsepein kopen.
Cupcakes:
Ingredienten voor 10-12 stuks:
125 gr. zelfrijzend bakmeel (natuurwinkel of bloem met bakpoeder), 125 gr. roomboter, 125 gr. witte basterdsuiker, 2 eieren, 1 zakje (of 1,5 eetlepel zelfgemaakte) vanillesuiker, 2 a 3 el melk
Mix alle ingredienten (uitgezonderd de melk) met een mixer tot een glad geheel. Voeg nu de melk toe en mix het beslag een paar minuten goed door. Gebruik voor cupcakes altijd een muffinpan. Doe hierin de cupcakepapiertjes (zie foto) en schep er 1 flinke eetlepel beslag in. Schuif de cupcakes in een voorverwarmde oven van 180 graden voor ongeveer 18 a 20 min. Test met een prikker of ze gaar zijn.
Tips:
*Afgekoeld kun je de cupcakes vullen. Doe hiervoor een lekkere vulling (bijv. zwitserse room) in een poffertjesspuit. Spuit nu vulling in de cupcakes op de gewenste plaatsen. Dit kan 1x maar ook 3 of 5 keer bijvoorbeeld.
*Je kunt de cupcakes ook besmeren of bespuiten met botercreme. Botercreme maak je van gelijke delen roomboter en poedersuiker. Dus 250 gr. roomboter met 250 gram poedersuiker. Dit mix je ong. 10 minuten tot een mooie romige massa. Dit kun je op smaak brengen met een paar eetlepels aardbeien of frambozenjam.
*Je kunt ook frambozen of bosbessen toevoegen aan de cupcakes. Je kunt deze bevroren door het beslag roeren of ze in het beslag duwen/strooien als deze al in de vormpjes zitten. Op deze manier kun je ook stukjes pure chocolade toevoegen.
*Als je bovenstaande hebt gedaan kun je de cupcakes ook serveren als dessert met bijv. een frambozen of bosbessensaus. Verwarm dan het fruit in een pannetje, breng op smaak met (gelei)suiker en serveer dit bij de cupcakes.

0 comments:

Post a Comment