Thursday, February 9, 2012

Kerriesoep met croutons

En weer een soeprecept! Dit keer met croutons. Deze zijn uiteraard in elke soep of salade te gebruiken en dus echt een basisrecept.
Inmiddels heb ik heel wat soeprecepten geplaatst en ik hoop dat jullie ook zien dat het maken van een soep helemaal niet zo moeilijk is en dat het vaak zo gemaakt is. Het is bijna net zo snel als soep uit een pakje, en de smaak is tenminste 'puur'. :-)


Kerriesoep


Ingredienten:
50 gr roomboter, 50 gr. (spelt)bloem, ong. liter kippenbouillon, 1 ui gesnipperd, 1 teen knoflook geperst, 3 tl kerriepoeder, 1 tl kurkuma, scheutje slagroom (bio AH) of soyaroom, paar druppels tabasco, zout en peper


Bereiding:
Smelt de roomboter, fruit de ui met de knoflook, strooi de bloem erover en laat even meebakken. Voeg scheutje voor scheutje bouillon toe tot je een goede soepdikte hebt. Voeg de kerrie en kurkuma toe. Maak de soep op smaak met room, wat tabasco (pittig!) zout en peper.

De soep opdienen met wat reepjes (gerookte) kip en/of croutons.



Croutons maak je zo:

Gebruik voor croutons 4 sneetjes (of meer/minder) oud brood zonder korst. Snijd deze in blokjes ter groote van croutons. Je kunt brood ook even 'hard' laten worden in de oven of op de verwarming zodat je makkelijk blokjes kunt snijden.
Verhit wat olie in de pan, knijp er een teen knoflook boven uit en bak de blokjes brood mooi bruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier. In een afgesloten trommel blijven ze ongeveer een week goed.


Tip:
*Het is ook lekker om wat fijngesneden bieslook of peterselie aan de croutons toe te voegen.

0 comments:

Post a Comment