Wednesday, February 15, 2012

Pizza!

Van Mexicaans gaan we zo over in Italiaans. We reizen heel wat af in onze recepten...
Pizza. Een favoriet gerecht van velen. De diepvriespizza's heb ik nooit echt lekker gevonden (te chemisch), de afhaal (of bezorg :-) )pizza's waren al een stuk beter van smaak. Maar sinds jaar en dag maak ik ze inmiddels zelf. Makkelijk, lekker, veel goedkoper en we hebben 'm precies zoals we hem willen hebben. Teus wil pittig, Joshua alleen met tomaat en kaas en zelf met zoveel mogelijk groenten en brie. Marthe snoept nog van alle walletjes mee :-) Als de pizza op m'n bord ligt besprenkel ik 'm met chilisaus, heerlijk!
Pizza
Ingredienten:
300 gr. bloem, 2 el olijfolie, 1 el gist, halve tl zout, 150 ml. lauw water.
Doe de ingredienten in een kom of keukenmachine en draai het tot een soepel deeg. Laat het deeg een half uur rijzen op een warme plek zodat het deeg zich verdubbeld.
Kneed het deeg door en rol het uit tot de gewenste pizzavorm(en) en gewenste dikte.
Besmeer de pizza met tomatensaus, maar laat de randen vrij. De tomatensaus kun je zelf maken van bijv. een half pakje passata, gesnipperd uitje, teentje knoflook en wat italiaanse kruiden. Laat dit even pruttelen en inkoken en smeer dit dan over de pizzabodem. Als je haast hebt kun je ook tomatenpuree over de bodem smeren, dit is ook lekker.
Beleg de pizza nu met wat je lekker vindt. Geraspte kaas eerst en dan de ingredienten erop. Champignons, uien, ringetjes bosui, paprikareepjes, pepertjes, plakjes brie, ansjovisjes, mozzarella, plakken tomaat, blaadjes basilicum, ananasringen, olijven, vleeswaren en ga zo maar door. Je kunt ook kleine pizza'tjes maken, bakjes met ingredienten op tafel zetten en ieder z'n eigen pizza laten samenstellen.
Bak de pizza in de oven op 200 graden af. Zodra de randen mooi bruin kleuren en de kaas is gesmolten is de pizza klaar. Dit is na zo'n 10 a 15 minuten.
Eet smakelijk!

0 comments:

Post a Comment