Monday, February 27, 2012

Gevulde Paprika's!

Dit is een heerlijk recept. Je kunt het ook gemakkelijk van tevoren klaarmaken zodat je het 's avonds zo de oven in kan schuiven. Ook in dit recept kun je restjes groenten verwerken zodat je niets hoeft weg te gooien.


Gevulde Paprika's voor 4 personen:


Ingredienten:
2 rode paprika's, 250 gram gehakt, 1 ui fijngesnipperd, 1 teen knoflook geperst, peper en zout evt. restjes groenten naar keuze, geraspte kaas,
Voor de saus: 2 blikken tomaatblokjes, 1 ui gesnipperd, 2 tenen knoflook geperst, gedroogde italiaanse kruiden, peper en zout.


We beginnen met het maken van de tomatensaus. Verwarm hiervoor in een pan wat olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de tomaatblokjes toe en maak op smaak met zout, peper en de italiaanse kruiden. Laat 10 minuutjes pruttelen. Verdeel de saus in een ovenschaal.

Snijd de paprika's doormidden zodat je 2 halve paprika's krijgt. verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Doe opnieuw wat olie in de pan en fruit hierin een ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg wat groenten toe naar smaak, bijv. plakjes champignons, ringetjes bosui, restje paprika of courgette in blokjes. Bak dit even aan en maak op smaak met zout en peper en evt. kruiden naar smaak. Het is bijv. ook lekker om wat pijnboompitjes toe te voegen, of een lepeltje zelfgemaakte pesto. Je kunt hier eindeloos mee varieren, het is een beetje hoe je het zelf wilt.
Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel en zet de helften in de ovenschaal op de tomatensaus. Bestrooi de paprika's met geraspte kaas en zet een half uur in een voorverwarmde oven op 200 graden.


Gevulde paprika's zijn heerlijk met pasta. Kook hiervoor pasta gaar volgens de verpakking. Ook lekker met een salade erbij!

Eet smakelijck!

0 comments:

Post a Comment