Friday, February 10, 2012

Appeltaart met amandelkrokant!

Dit heerlijke appeltaart recept komt uit het boek: 'Appeltaart'. In dit boek vind je 70 verrassende recepten voor appeltaart. Het boek staat op m'n verlanglijstje, maar dit recept heb ik al te pakken :-) En het is zeker de moeite waard om uit te proberen! Lekker met een dot geklopte slagroom! Fijn weekend allemaal!


Ingredienten:
75 gr. roomboter, 175 gr. suiker, 100 gr. bloem, 50 gram gemalen blanke amandelen, 1 eidooier, 1-2 el melk, 500 gr. appels in schijfjes, 1 el honing, 1 el slagroom, 60 gr. amandelschaafsel

Ingevette vorm van 20 cm doorsnee, blindbakvulling

Bereiding:

Kneed 50 gr boter, 75 gr. suiker, de bloem, fijngemalen amandelen, eidooier, melk en snuf zout tot een deeg. Leg de deegbal 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven op 180 graden, rol het deeg uit en bekleed de vorm met het deeg. Leg er royaal bakpapier in met de blindbakvulling (bijv. gedroogde bonen of keramische knikkers) Bak de bodem 15 minuten voor in de oven. Verwijder het bakpapier en de blindbakvulling en bak de bodem nu nog 10 minuten.
Schep de appelplakjes om met 50 gr. suiker en verdeel de appels over de deegbodem.
Smelt in een steelpan 25 gr. boter met 50 gr. suiker de honing en de slagroom. Neem de pan van het vuur en schep het amandelschaafsel erdoor heen. Verdeel dit mengsel over de appels.
Zet de vorm in de oven en bak het nog ong. 20-25 minuten tot de amandellaag goudbruin en krokant is. Laat de taart in de vorm afkoelen.

Eet smakelijk!

Tip: de taart is best zoet, een volgende keer zou ik de appels niet omscheppen met de 50 gr. suiker maar dit gewoon weglaten.

0 comments:

Post a Comment