Wednesday, November 13, 2013

Stoofvlees!


Het wordt steeds kouder en het heeft zelfs al heerlijk gevroren! Echt tijd dus voor lekkere winterkost! Wij zijn dol op gestoofde rode kool met stoofvlees, je moet er alleen wel de hele middag voor thuis zijn omdat het vlees staat te pruttelen, maar alleen van de geur word je al blij! En als ik niet oppas is de pan al leeg voordat we gaan eten ;-)

Stoofvlees!

Ingrediënten:
3 á 4 (biologische) runderlappen (bijv. klapstuk of ander stoofvlees), 5 uien, 3 winterwortels, 1 glas rode wijn, bouillon of heet water, 2 laurierblaadjes, 5 kruidnagels, zout en peper, roomboter,  evt. 1 eetlepel speltmeel

Smelt een flinke klont roomboter in een (gietijzeren) stoofpan. Bestrooi de runderlappen met zout en peper en evt. met wat meel. Braad de lappen aan in de boter. Snijd de ui in grove ringen en de winterwortel in stukjes van 1 cm dikte. Voeg de ui toe bij het vlees, blus af en met een glas rode wijn en voeg zoveel water of bouillon toe tot het vlees nét onderstaat. Voeg de kruidnagel en laurier toe en stoof het vlees, op heel zacht vuur, in ongeveer 3 uur gaar. Voeg na zo'n anderhalf/2 uur uur stoven de winterwortel toe en laat deze nog minimaal 1 uur meestoven.

Heerlijk met bijv. gestoofde rode kool!

Tips:
*Prik de kruidnagels in het laurierblaadje. Zo hoef je niet te 'vissen' naar kruidnagels ;-)
*Door het vlees te bestrooien met wat meel krijg je uiteindelijk een wat gebonden saus. Zelf vind ik het niet nodig, omdat de uien ook opgenomen worden in de saus waardoor de saus al wat dikker wordt.

Fijne dag!

Liefs, Williene

Update Kerstpakketactie: Je kunt nog steeds jezelf of iemand anders opgeven (tot aanstaande vrijdag). Kijk voor meer info in de blog hieronder van maandag 11 november.
Alle ingezonden mails hoop ik na afloop van de actie persoonlijk terug te mailen.

0 comments:

Post a Comment