Tuesday, November 5, 2013

Kruidcake!


Via mail kreeg ik een lekker recept voor een kruidkoek. Het recept was gemaakt met witmeel en geraffineerde suiker, maar dat is natuurlijk gemakkelijk omgezet! Bij deze geef ik het lekkere recept door! Niet moeilijk te maken en een erg lekker tussendoortje, vooral met een beetje roomboter ;-)

Ingrediënten:
300 gram speltmeel, 1,5 theelepel wijnsteenzuurbakpoeder, 75 gram roomboter, 1 ei, 2 eetlepels koek- of speculaaskruiden, 150 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker, 3 eetlepels honing, 200 milliliter melk (amandelmelk, karnemelk o.i.d), snufje zout

Smelt de boter in een pan. Voeg de honing toe en roer dit goed door tot de honing is opgenomen. Haal de pan van het vuur af en klop het ei en de melk door elkaar en vervolgens voeg je dit al kloppend bij de gesmolten boter. Voeg de droge ingrediënten toe en mix dit tot een beslag.

Doe het beslag in een cakeblik van 1 liter inhoud en zet in een voorverwarmde oven op 160 graden. Bak de cake gaar in 55-60 minuten. Test met een satéprikker of de cake gaar is voordat je 'm eruit haalt!

Fijne dag!

Liefs, Williene

0 comments:

Post a Comment