Friday, September 6, 2013

Fruitsmoothie!


Even nog een snel en makkelijk smoothie recept voor de liefhebber! Deze smoothie is lekker fris maar ook zacht van smaak.

Vruchtensap, vruchtensiroop is lastig te vinden, zowel E-nummervrij, maar helemaal suikervrij, glucose-fructosevrij, aspartaamvrij en de rest van alle overbodige toevoegingen. Bovendien bevat vruchtensap veel fructose (fruitsuikers) die je bloedsuikerspiegel snel doet stijgen. Het beste is dus om zoveel mogelijk water te (leren) drinken of verse fruitsappen.

Het gebruik van een sapcentrifuge is voor zo af en toe erg lekker. Ananas door een sapcentrifuge bijvoorbeeld is heerlijk. Maar ook hierbij haal je alle vezels uit de vrucht. Hierdoor krijg je dus ook veel vruchtensuiker binnen en dat doet je bloedsuikerspiegel weer snel stijgen.

Het voordeel van een smoothie is dat je de hele vrucht verwerkt. Je doet het fruit er met schil en al in (als dat kan natuurlijk ;-)) En je neemt alle vezels mee. Je sap wordt dan wel wat dikker (wat je kunt oplossen door het te verdunnen met vers sinaasappelsap of water) maar door de vezels worden de vruchtensuikers veel langzamer opgenomen in je lichaam. Bovendien zijn de vezels ook nog eens goed voor je! Dus: Lekker in de blender ermee!

Fruitsmoothie!

Ingrediënten:
Halve ananas, 1 appel of peer, 2 handjes (pitloze) druiven, sap van een halve citroen of limoen, 1 a 2 glazen water

Doe alle ingrediënten in grove stukken in de blender. Voeg eerst 1 glas water toe en kijk of je 'm wilt aanvullen met meer water zodat de dikte goed is.

Tip:
*Voeg een paar blaadjes munt toe!

Fijne dag!

Liefs, Williene

0 comments:

Post a Comment