Tuesday, November 13, 2012

Spitskoolovenschotel!

Als de herfst en de winter echt zijn aangebroken dan is het echt tijd voor lekkere winterkost! Al die heerlijkheden die nu te krijgen zijn in de winkel!  Ik hoor vaak dat mensen in de winter niet weten wat ze moeten eten, maar juist in de winter heb je veel keuze! Allerlei soorten kool, pastinaken, bieten, prei, winterwortels, je kunt er zoveel heerlijks mee maken. Van stoofschotels tot ovenschotels, maaltijdsoepen, keuze te over. Deze ovenschotel is erg smakelijck en gemakkelijk te maken. Het groente mengsel zou je ook met rijst kunnen eten of zo een schaaltje leeg snoepen bij de lunch!

Spitskool ovenschotel! 

Ingredienten:
1 Spitskool, 6 tomaten, 1 ui, 2 (biologische) kipfilets, 1 el kerriepoeder, 1 tl kurkuma, zout en peper, 1 bekertje (biologische) creme fraiche (125 ml). aardappelpuree, geraspte kaas, paneermeel (optioneel)

Bereiding:
Snijd de spitskool fijn, snipper de ui en snijd de kip en tomaten in blokjes. Bak de kip aan met wat olie en de helft van de kerriepoeder. Voeg de ui toe en fruit deze even aan. Voeg de spitskool in kleine hoeveelheden toe, deze zal wat gaan slinken. Voeg, als alle spitskool in de pan zit, de rest van de kerriepoeder, de kurkuma toe en maak op smaak met zout en peper. Voeg desgewenst meer kerriepoeder of kurkuma toe. Laat dit 5 minuten roerbakken en voeg de tomaten toe warm nog een minuut door, voeg de creme fraiche toe en haal de pan van het vuur.
Doe dit mengsel in een ovenschaal en dek af met een laag aardappelpuree en geraspte kaas. Zelf doe ik vaak een laagje kaas en daarover een laagje (biologische) paneermeel met wat vlokjes roomboter. Dat maakt de korst zo lekker knapperig!

Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 180 graden. De schotel is klaar als de kaas lekker is gesmolten en het laagje krokant is.


0 comments:

Post a Comment