Monday, November 5, 2012

Rijsttafel deel 11: Babi Ketjap!

En de rijsttafel recepten gaan nog even door na een flinke pauze ;-) Op aanvraag het recept van Babi Ketjap. En omdat ik nog een recept had liggen wat bij de rijsttafel past komt het recept voor Tjap Tjoy ook nog deze week. Je kunt dus alle favorieten van de chinees gewoon lekker zelf thuis maken!

Aanstaande woensdag komt het recept voor gevulde speculaas! Dit op veler verzoek ;-) Houd mijn blog dus in de gaten!

Babi Ketjap

Ingredienten:
2 hamlappen, 2 uien (gesnipperd), 1 teen knoflook (uitgeperst), olie, 1 tl gemberpoeder, halve tl sambal en/of een verse rode peper, ong. half kopje ketjap manis, 150 ml water, 1 tl palmsuiker, 1 el maizena, evt. citroensap

Snijd het vlees in blokjes en bak deze aan in wat olie. Voeg de uien en de knoflook toe en fruit deze even mee. Doe de gemberpoeder bij het vlees en bedruip het vlees met zoveel ketjap manis dat het vlees hiermee bedekt is. Voeg de palmsuiker toe en blus af met het water en laat dit ongeveer een kwartier op laag vuur pruttelen. Maak de maizena aan met wat koud water en maak de babi ketjap op goede sausdikte. Voeg evt. wat citroensap toe voor de frisheid!

0 comments:

Post a Comment