Monday, November 26, 2012

Chococosballetjes!


Deze overheerlijke kokosballetjes zijn erg makkelijk te maken. Je krijgt er alleen vieze handen van ;-) Deze balletjes zijn heerlijk als tussendoortje en ook nog eens heel gezond. Ik gebruik hierin Raw cacaopoeder. Raw cacaopoeder zit boordevol antioxidanten, mineralen en vezels. Het is onbewerkt en dus zonder suikers of melkproducten. Pure cacao dus. Deze cacao heeft maar 1 nadeel en dat is de prijs en ze is alleen in natuurvoedingszaken verkrijgbaar. Vind je dit echt te prijzig (100 gram is rond de 4-5 euro), dan kun je het ook proberen met gewone cacaopoeder.


Ingredienten voor ongeveer 20 balletjes:

10 gedroogde dadels, handje cranberry’s, handje rozijnen, 1 eetlepel lijnzaad, handje gemengde ongezouten noten (amandelen, hazelnoten, pecannoten), ong. 100 gr. kokosrasp, 2 el kokosolie, 2 el raw-cacao-poeder

Bereiding:

Doe de dadels, cranberries, rozijntjes, lijnzaad en noten in een keukenmachine en maal het totdat het plakkerig is maar nog wel wat kruimelig. Smelt de 2 eetlepels kokosolie in een pannetje. Neem het van het vuur en voeg hier 2 eetlepels Raw cacao poeder aan toe. Giet dit mengseltje door het plakkerige notenmengsel en meng het goed door elkaar. Zet 5 minuten in de koelkast om wat af te koelen, maar niet te lang! Maak kleine balletjes van het mengsel, rol ze door de kokosrasp en laat ze nog even opstijven in de koelkast. Bewaar de balletjes in de koelkast.

 



0 comments:

Post a Comment