Friday, October 12, 2012

Chocolade-frambozen brownies (gluten- en suikervrij)!


Brownies (of chocoladetaart) zonder meel en met gezonde suikers. Inmiddels is dit mijn succesrecept. Ik bak ze erg vaak en ze vallen altijd goed in de smaak. Wij zijn dol op de combinatie met chocolade en framboos, maar je kunt er natuurlijk ook bijv. pecannoten over strooien. Als je het beslag in een lage 28 cm vorm giet dan heb je de hoogte zoals op de bovenstaande foto afgebeeld. Giet je het in een vorm van bijv. 20 cm. dan krijg je echt een taart idee zoals op de onderstaande foto. Oventijd scheelt niet veel van elkaar, als je er een prikker droog uithaalt is de taart gaar. Hij mag wel een beetje vochtig zijn vanbinnen, dat maakt 'm juist zo lekker!

Ingredienten:
175 gram roomboter, 175 gram pure chocolade, 75 gram palmsuiker, 50 gram agavesiroop*, 175 gram amandelmeel, 6 eieren (gescheiden in dooiers en eiwitten), frambozen

Verwarm de oven op 170 graden.
Smelt de roomboter met de chocolade au bain marie. Klop de eidooiers romig samen met de palmsuiker en de agavesiroop. Laat het gesmolten chocolade/botermengsel wat afkoelen. Voeg de amandelmeel toe aan de romige ei/suikermassa en voeg ook het chocolademengsel toe. Meng dit met elkaar en zet even aan de kant. Klop de eiwitten stijf in ongeveer 5 minuten tot je mooie zachte pieken hebt. Voeg het chocoladebeslag toe en mix tot het voldoende gemengd is. Schenk het beslag in een ingevette bakvorm, bestrooi met (bevroren) frambozen en bak de taart 55-60 minuten gaar in de oven.

Eet smakelijck!

*Je kunt deze brownies natuurlijk ook met gewone (riet)suiker bakken, gebruik dan 175 gram suiker.



0 comments:

Post a Comment