Monday, October 8, 2012

Bouillon van de Maggiplant!



 
's Zomers is het heerlijk om wat blad van de maggiplant (Lavas) in je soep te doen. Die heerlijk kruidige smaak laat iedereen ruiken dat je een lekkere soep aan het koken bent! In de winter sterft deze plant helaas helemaal af, om in de zomer weer uit te groeien. Om nu in de winter ook van deze heerlijke smaakmaker te genieten las ik de volgende tip:

Als je maggiplant begint lelijk te worden en de blaadjes bruin, snijd dan de hele plant af, was deze goed en trek er een bouillon van. Dus gewoon de stengels in de pan, flink water erbij tot ze onderstaan en een uurtje of wat laten trekken. Daarna giet je de bouillon door een zeef, liefst nog door een doek zodat je een mooie heldere bouillon hebt. Laat afkoelen en giet de bouillon in ijsblokjesbakjes of zakjes en vries in. Voor een soep gebruik je 2 of 3 blokjes en je hebt die heerlijke geur en smaak toch in je soep, ondanks dat het winter is!

Ik heb hier z'n 130 blokjes in de vriezer, dus ik kan nog heel wat soep koken deze winter ;-)

0 comments:

Post a Comment