Saturday, November 19, 2011

Rijsttafel deel 9: Kipsate met satesaus

(Kip)sate kan niet ontbreken op een rijsttafel.

Voor dit recept gebruik je (biologische) kipfilet of varkensvlees als je dat liever hebt. Snijd het vlees in grove blokken en zet het in een marinade van olijfolie, ketjap manis (yakso), uitgeperste tenen knoflook, scheutje chilisaus (yakso) peper en zout. Evt. naar smaak toe te voegen: sambal, palmsuiker, kruiden etc.

Bak de blokjes gaar in de pan met wat olie en laat ze afkoelen. Rijg de blokjes vervolgens aan een sate/tapas prikker. Op het moment van serveren kun je ze nog even opwarmen in de pan.

De satesaus:
Pak een steelpan en doe hierin een bodempje melk. Gelijk hierbij een paar flinke (3/4) eetlepels pindakaas (Calve) toevoegen. Dit breng je al roerend aan de kook tot de pindakaas oplost in de melk en het een lekkere saus wordt. Deze saus breng je op smaak met een theelepel sambal(Yakso, natuurwinkel), flinke scheuten ketjap manis(Yakso, natuurwinkel), een geperste knoflookteen en een lepel palmsuiker. Even laten pruttelen, evt. nog wat melk toevoegen als de saus te dik is of pindakaas als de saus te dun is.

Serveer de kipsate met de satesaus.

Dit is alweer het laatste deel van de chinees/indische rijsttafel! Ik hoop dat het jullie net zo lekker smaakt als het ons doet!

0 comments:

Post a Comment