Friday, November 11, 2011

Rijsttafel deel 1: Babi Pangang

Oke, aangezien jullie staan te springen om nieuwe recepten wil ik eerst beginnen met het plaatsen van de chinees/indische rijsttafel :-)

Om te beginnen start ik met Babi Pangang.

Een volgende keer kunnen jullie verwachten:

*Foe yong hai
*Loempia's met zoetzure saus
*Nasi en bami zoals je 'm bij de chinees kunt krijgen
*Gebakken banaan

En een aantal gerechten kennen jullie al:
*Kip in Tikka Massala met wokgroenten
*Sate saus (met Kip sate)
*En ook de nasi is al een keer geplaatst.

Oke, terug naar Babi Pangang:

Je hebt nodig voor het vlees:
Pond doorregen varkenslappen, of procoreurlapjes, in repen gesneden.
2 t.l gemberpoeder, 1 t.l. laospoeder, 1 t.l. knoflookpoeder, 1 t.l. uienpoeder, 4 e.l. ketjap manis, 1 t.l. limoensap, zout en peper, 2 e.l olie

Meng alle poeders met de limoensap en 2 e.l. ketjap manis. Schep dit door het in repen gesneden vlees. Laat het vlees hier minimaal een kwartier in marineren.
Verwarm de olie in de pan. Laat het vlees dichtschroeien en doe daarna voor ong. 10 min. de deksel op de pan. Haal de deksel van de pan en laat nog 15 min. braden. Doe de rest van de ketjap manis (2 e.l.) erbij en laat nog 5 min. al omscheppend bakken.

Doe het vlees in een schaal en zet het eventjes onder de grill. Dit kan worden overgeslagen maar je vlees krijgt wel een lekker knapperig korstje.

We gaan verder met de saus:

1 ui, 2 uitgeperste tenen knoflook, 1 el olie, 2 dl kippenbouillon, 1 tl gemberpoeder, 1 tl sambal (yakso), 4 el tomatenpuree, 1 el sherry, 2 el palmsuiker, 1 el ketjap manis (yakso).

Verwarm de olie in een pan en laat de fijngesnipperde ui en knoflook even fruiten. Voeg vervolgens de rest van de ingredienten toe en roer tot het een egale saus is. Laat het nog even 3 minuten pruttelen en giet de saus over het vlees.

Eet smakelijk!

0 comments:

Post a Comment