Wednesday, August 28, 2013

Aioli!

Ik kreeg de vraag voor een lekker aioli-recept. Aioli is eigenlijk gewoon mayonaise met knoflook. Het werkt dus hetzelfde als mayonaise, maar dan met (flink) wat verse knoflook. Al kun je dat natuurlijk aanpassen naar je eigen smaak.
Olie kun je ook toevoegen naar eigen inzicht. Als je een dikkere saus wilt kun je wat minder olie toevoegen, wil je een wat vloeibare saus, kun je wat meer toevoegen. Houd er ook rekening mee dat, met het scheutje water, de saus ook wat dunner wordt.

Aioli

Ingrediënten:
2 eidooiers, 2 tenen knoflook, snufje (keltisch) zeezout, kneepje citroensap, peper, 200-250 ml olie (olijf, of een andere plantaardige olie) heet water

Pers de tenen knoflook uit en maak evt. nog wat fijner met een mes en een snufje zout. Doe de 2 dooiers in de mixer of blender met de knoflook, een kneepje citroensap en wat peper. Voeg nu druppelsgewijs steeds wat olie toe tot je een mooie gebonden saus hebt. Voeg niet teveel in één keer toe, dan heb je kans dat het gaat schiften. Maak de saus af met een klein scheutje warm water. Maak de aioli verder op smaak met zout en peper!

Serveer aioli in plaats van mayonaise bij bijv. aardappeltjes uit de oven, geroosterde groenten uit de oven, etc.

Eet smakelijck!

0 comments:

Post a Comment