Wednesday, August 14, 2013

Broccoli-Courgette-Champignonsoep!



Een lekkere variatie op de champignonsoep met wat extra groenten! Vooral als je nu courgette in je tuin hebt staan, weet je je er waarschijnlijk geen raad mee, of eet je elke dag courgette ;-)

Je kunt de hoeveelheden natuurlijk altijd weer aanpassen aan je eigen smaak. Ik vind het lekker dat de champignons blijven overheersen, maar als je liever meer richting courgette gaat of richting broccoli dan voeg je van die groente wat meer toe. Je kunt er bij dit recept ook voor kiezen om de broccolistronk toe te voegen, deze moet je wel eerst even schillen.

Broccoli-Courgette-Champignonsoep!

Ingrediënten:
Halve stronk broccoli, kwart stukje courgette, 250 gram (kastanje)champignons, 1 ui, 50 gram roomboter, 50 gram speltbloem of meel, 750 milliliter groentebouillon, zout, peper, scheutje room, evt. verse peterselie of bieslook.

Snipper de ui en fruit aan in de boter. Voeg de champignons toe in plakjes en bak even mee. Voeg de speltmeel toe en laat even een minuutje op laag vuur mee garen. Voeg de bouillon scheutje voor scheutje toe en blijf goed roeren. Voeg de broccoli toe in roosjes en de courgette in stukjes. Kook de soep in zo'n 10-15 minuten gaar. Doe de soep over in een blender en maal fijn. Breng de soep opnieuw aan de kook, maak op smaak met zout en peper en een scheutje room of kokosmelk. Voeg verse kruiden toe naar smaak.

Eet smakelijck!

0 comments:

Post a Comment