Friday, August 16, 2013

Frambozen Cheesecake Brownies!


 
 
Vandaag is het een klein beetje feest, want de tweede druk van mijn kookboek Smakelijck Gezond & Gevarieerd wordt geleverd! En dat vieren we met een stukje taart ;-)

Dit recept stond als één van de eerste recepten op mijn blog. Tijd voor verandering, tijd om het recept te maken in een wat betere versie met de inzichten van nu! Met palmsuiker en speltmeel. Het blijft hier een succesrecept, die in mum van tijd op is!

Frambozen Cheesecake Brownies

Ingrediënten:
120 gram speltmeel, 100 gram palmsuiker, 100 gram roomboter, 100 gram pure chocolade (72%), 50 gram honing, 200 gram monchou, merg van een half vanillestokje, 2,5 ei (of 3 kleine eieren), hand vol (diepvries)frambozen

Mix de boter en de palmsuiker romig. Mix 1,5 ei hier voorzichtig doorheen. Smelt de chocolade au bain marie en laat iets afkoelen. Meng door het botermengsel. Voeg de speltmeel toe en meng tot een beslag. Zet aan de kant.

Mix de roomkaas glad. Voeg het laatste ei toe samen met de honing en het vanillemerg. Mix mooi romig.

Verdeel 2/3 van het chocoladebeslag over een vorm van 20x20. Spatel nu voorzichtig het roomkaasmengsel bovenop het chocoladebeslag. Voeg nu de rest van het chocoladebeslag toe en verdeel dit met een vork door het roomkaasmengsel zodat je een gemarmerd effect krijgt.

Verdeel wat frambozen over de taart en schuif in een voorverwarmde oven op 175 graden. Bak de brownies in zo'n 40 minuten gaar. Test met een prikker vanaf 30 minuten om te controleren op gaarheid.

Voor glutenvrije brownies gebruik je dit recept als basis voor je chocoladebeslag. Ik zou dan 2/3 van het recept gebruiken, anders heb je teveel beslag.

Succes en een fijne dag!

0 comments:

Post a Comment