Tuesday, April 2, 2013

Lente - Quinoasalade!


Het weer lijkt er nog niet echt op, maar het is toch echt lente! Daarom dit heerlijke (lunch)gerecht, zodat je in ieder geval de lente op je bord hebt! De zon komt dan vanzelf ;-)

Het recept stond in een Allerhande en is van Jamie Oliver. Ik heb er wel het één en ander aan veranderd, dus echt origineel is het niet meer.

Lente - Quinoasalade!

Ingrediënten:
1 kopje quinoa, 1 rode peper, handje rucola of spinazie, 4 bosuitjes, 2 takjes munt, 1 kipfilet, 1 theelepel pimentpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, halve gele paprika, halve rode paprika, 1 rijpe mango, 2 avocado's, sap van een halve citroen, tuinkers, zout en peper, olijfolie, creme fraiche

Bereiding:
Was de quinoa en kook deze gaar volgens de verpakking.
Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper. Snipper fijn, samen met de bosui en de munt. Wrijf de kipfilet in met de piment, paprikapoeder, zout en peper. Bak de kipfilet in een beetje olie gaar.
Snijd de paprikahelften in repen, de mango in blokjes, de avocado in parten.
Haal de kip uit de pan als deze gaar is en bak de paprikareepjes even kort aan. Meng de gekookte quinoa met de rode peper, rucola, bosui en munt. Besprenkel met wat citroensap. Verdeel de paprikareepjes over de salade, de mango en de avocado. Snijd de kip in reepjes en verdeel over de salade. Garneer de salade met de tuinkers.
Serveer de salade eventueel met een lepeltje creme fraiche.

Eet smakelijck!



0 comments:

Post a Comment