Monday, April 8, 2013

Hartige Lente Taart!


Een heerlijke hartige taart die je een echt lente-gevoel geeft. In de taart zit bimi. Bimi is een soort van broccoli, maar langer, en wat zachter van smaak. Het heeft wel een klein beetje weg van groene asperges. Vind je dat lekkerder dan kun je deze natuurlijk ook gebruiken, en roosjes broccoli zullen ook zeker smaken ;-)

Hartige Lente Taart

Ingrediënten voor het deeg:
250 gram speltmeel of speltbloem, 1 eetlepel droge gist of 20 gram verse gist, 130 ml lauw water, 3 eetlepels olijfolie, half theelepeltje zout

Vulling:
Bakje Bimi of groene asperges, 100 gram gerookte zalm, half kommetje doperwten, 3 eieren, 150 ml room, zout en peper

Meng de ingrediënten voor het deeg tot een bal. Zet aan de kant en laat 15-30 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit en doe in een vorm van 24 a 26 cm doorsnede. Leg een vel bakpapier in de deegvorm en doe hierin blindbakvulling zoals bonen, erwten, of speciale blindbakvulling. Bak de bodem ongeveer 20 minuten in de oven. Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier.

Kook ondertussen de bimi in 5 minuten beetgaar. Verdeel de bimi, zalm en erwten over de taart. Klop de eieren samen met de room en het zout en peper. Verdeel over de taart. Schuif in de oven en laat in 20 á 25 minuten gaar worden.

Eet smakelijck!

0 comments:

Post a Comment