Saturday, April 27, 2013

Rood-wit-blauw!


Een heel eenvoudig te maken toetje of tussendoortje voor Koninginnedag! Maar ook op andere dagen is het een makkelijk én gezellig tussendoortje!

Rood wit en blauw zijn de kleuren van de vlag!

Ingrediënten voor ongeveer 3 a 4 glazen:
300 gram blauwe bessen, 5 flinke eetlepels Griekse yoghurt, 100 ml slagroom, 2 á 3 eetlepels honing, 300 gram aardbeien.

Was de bessen en verdeel ze onderin de glazen. Klop de slagroom met 1 á 2 eetlepels honing stijf. Meng met de yoghurt. Schep dit op de blauwe bessen. Snijd de aardbeien in vieren. Verwarm de helft van de aardbeien in een pannetje met 1 eetlepel water en een theelepeltje honing. Breng aan de kook en roer tot een sausje. Plet de aardbeien evt. wat met een vork. Laat de saus wat afkoelen en verdeel over de yoghurt. Garneer de glazen met de rest van de partjes aardbei.

Tip: Voeg evt. merg van een half vanillestokje toe aan de yoghurt.

0 comments:

Post a Comment