Friday, April 19, 2013

Chocoladecupcakes!



Deze cupcakes zijn glutenvrij en suikervrij! Een lekkere traktatie voor een feestje of gewoon lekker in het weekend! Aan de botercreme kun je natuurlijk elke smaak toevoegen die je maar wilt. Frambozen, bessen, abrikozen, vanille etc.
Gluten en suikervrije chocoladecupcakes!  

Ingrediënten voor de cakejes voor 10-12 stuks:
85 gram roomboter, 85 gram chocolade (72% cacao), 3 eieren gesplitst in dooier en eiwit, 75 gram palmsuiker, 85 gram amandelmeel*

Smelt de roomboter en de chocolade au bain marie. Laat dit iets afkoelen.
Mix de 3 eidooiers samen met de palmsuiker tot een romig geheel. Voeg het amandelmeel toe en giet er langzaam het chocolademengsel bij. Mix tot het goed gemengd is. Zet even apart.
Klop de eiwitten ongeveer in 5 minuten tot mooie schuimige pieken. Voeg het chocoladebeslag toe en meng dit goed door elkaar.

Doe cupcake papiertjes in een muffinpan en vul deze met het chocoladebeslag (3/4 vol). Zet in een voorverwarmde oven op 170 graden voor zo'n 18-20 minuten tot een sate-prikker er droog uitkomt.

*Amandelmeel is te koop in de natuurwinkel. Je kunt ook zelf blanke amandelen hel fijn malen in de keukenmachine.

Aardbeiencreme:
140 gram roomboter, 30 gram honing, 1 el aardbeienjam (zelfgemaakt of suikervrij), 2 el mascarpone

Meng de roomboter samen met de honing mooi romig (ong. 8 minuten). Voeg de jam toe en mix tot het gemengd is. Voeg de mascarpone toe en spatel (! dus niet met mixer) dit er kort door. Meng niet te lang, anders gaat het schiften. De roomboter kan evt. vervangen worden door slagroom.

Spuit de creme in toeven op de afgekoelde cupcakes en versier eventueel met een aardbei.
 



0 comments:

Post a Comment