Monday, April 29, 2013

Koninginnesoep!


Vroeger thuis aten wij regelmatig koninginnesoep. Vooral de erwtjes die erin zaten vond ik zo lekker. Ik had het nooit geprobeerd om zelf te maken, maar nu met Koninginnedag in 't vooruitzicht leek het me een leuk recept om te bloggen. Mede omdat vorig jaar een lezer er naar vroeg! Makkelijk te maken met ingrediënten die je vaak al in voorraad hebt.

Koninginnesoep

Ingrediënten:
40 gram roomboter, 40 gram speltbloem, 1 ui, 2 kleine of 1 grote winterwortel, hand vol doperwten (vriezer), 500 ml groentebouillon (bijv. dr. Vogel), peper en (keltisch) zout, slagroom (bio ah)

Smelt de roomboter in de pan. Voeg de fijngesnipperde ui toe en de in blokjes gesneden winterwortel. Fruit dit 5 á 10 minuten op laag vuur. Voeg de speltbloem toe en roer goed door. Laat zachtjes een minuutje meegaren. Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe en roer goed door. Voeg zoveel bouillon toe tot je de gewenste dikte hebt. Roer de doperwtjes door de soep en laat 10 minuten doorkoken om de groenten goed te garen. Maak op smaak met zout en peper. Roer op het laatste moment nog een scheutje slagroom of soyaroom door de soep om 'm lekker romig te maken.

Eet smakelijck en een fijne Koninginnedag!

0 comments:

Post a Comment