Friday, April 26, 2013

Vegetarische Lasagne!



Dit heerlijke groente gerecht is eenvoudig te maken en smaakt heerlijk! Vooral met een lekkere salade, bijv. avocadosalade of een veldsla-salade.
Deze lasagne kun je heel goed 's middags maken en later opwarmen in de oven. En als je lekker wilt variëren kun je de courgette lagen vervangen door bijv. aubergine.

Vegetarische lasagne:

Ingrediënten:
Voor de tomatensaus: 1 ui, 1 á 2 tenen knoflook, 2 winterwortels, 3 stengels bleekselderij, 2 blikken tomatenblokjes, 3 eetlepels tomatenpuree, 2 theelepels Italiaanse kruiden, zout en peper
Verder: 1 courgette, 1 bol mozzarella, 125 gram cherrytomaatjes, blaadjes basilicum, geraspte kaas

Fruit de ui in wat olie samen met de knoflook. Snijd de winterwortels en de bleekselderij fijn en voeg toe bij de ui. Bak even mee. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en de kruiden toe en maak op smaak met (keltisch) zout en peper. Laat op laag vuur 20-30 minuten pruttelen en inkoken.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de courgette in dunne plakken. Bouw de lasagne op met eerst een laagje saus, beleg met een paar plakken courgette, bedek met weer een laagje saus en herhaal dit tot de saus op is. Eindig met een laagje saus. Bedek de lasagne met plakken mozzarella, gehalveerde cherrytomaatjes, geraspte kaas en basilicum. Schuif in de oven voor ongeveer 30 minuten.

Serveer de lasagne met een lekkere frisse salade en evt. wat volkorenpasta.

Als je vlees niet kunt missen of je wilt de lasagne meer vulling geven voeg dan 200 gram rundergehakt toe bij de uien en bak dit rul mee.

0 comments:

Post a Comment