Friday, March 15, 2013

Vegaburger met kikkererwten!


Vegaburgers zijn vrij gemakkelijk zelf te maken. Bovendien bevatten ze geen toevoegingen zoals bij de burgers uit de supermarkt. Deze burgers vullen goed en lijken een beetje op falafel. Ze zijn lekker op een pita-broodje, maar je kunt ze ook als bijgerecht eten.

Vegaburgers!

Ingrediënten:
Voor 4 burgers: 1 blik kikkererwten, 2 eetlepels speltbloem of meel, 1 ei, flinke snuf zout, 2 eetlepels verse peterselie, 2 eetlepels verse koriander, 4 stengels bosui (grof gehakt) halve theelepel komijnzaadjes
Voor de knoflooksaus: 2 eetlepels kwark of yoghurt, 2 eetlepels mayonaise of creme fraiche, 1 eetlepel fijngesneden peterselie, zout en peper, 1 knoflookteen of knoflookpoeder
Volkoren pitabroodjes (natuurwinkel of zelf gemaakt) en rauwkost voor erbij.

Spoel de kikkererwten af. Doe ze in de keukenmachine met de overig ingrediënten voor de burgers. Duw een paar keer op de 'pulse' knop om het wat fijner te maken en goed te mengen, maar het mag geen puree worden.

Verhit wat (kokos)olie in een pan met stevige bodem. Schep wat van het mengsel in de pan, evt. met behulp van een kookring. Bak de burgers in ongeveer 2 a 3 minuten per kant bruin en gaar.

Meng voor de saus de kwark met de mayonaise, de peterselie, knoflook en peper en zout door elkaar. Serveer de burgers met de saus, pitabroodjes, en wat sla, avocado, tomaten, komkommers of wat je maar lekker vindt.



0 comments:

Post a Comment