Tuesday, December 11, 2012

Preischotel!


Prei is een echte wintergroenten en nu goed en goedkoop verkijgbaar. Prei is bovendien een erg gezonde groenten en beschermt ons tegen vele vormen van kanker, samen met uien en knoflook. Prei kun je op veel manieren verwerken en deze ovenschotel is ook zeker een aanrader! Ik vind 'm het lekkerst met veel groenten en een heel dun laagje puree.

Preischotel!

Ingredienten:
250 gr. rundergehakt, 1 ui, 250 gram kastanjechampignons, 2 a 3 el tomatenpuree, zout en peper, scheutje slagroom, 2 a 3 preien, aardappelpuree met 1 tl mosterd, geraspte kaas, evt. paneermeel en roomboter

Bereiding:
Snipper de ui en snij de champignons in plakjes. Snij de preien in ringen en kook deze beetgaar. Ik kook 'm ongeveer 5 minuten, hij moet ook nog de oven in, dus liever niet te gaar. Giet de prei af en houd deze apart.

Fruit de ui aan in wat olie en voeg het gehakt toe. Bak dit rul en maak op smaak met wat zout en peper. Voeg de plakjes champignons toe en bak dit even lekker mee. Voeg als de champignons hun vocht verliezen de tomatenpuree toe en een flinke scheut slagroom. Het mag geen saus worden, dus niet teveel!

Maak de aardappelpuree en voeg 1 a 2 theelepels mosterd toe.

Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal. Schep hieroverheen de gekookte en uitgelekte prei en dek af met een dunne laag aardappelpuree. Maak de schotel af met een laagje geraspte kaas wat paneermeel en wat vlokjes roomboter en zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 180 graden tot de kaas gesmolten is en de korst mooi bruin en knapperig is.

Eet smakelijck!

0 comments:

Post a Comment