Wednesday, December 19, 2012

Cheesecake met bosvruchtencoulis!



Deze cheesecakejes zijn glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. En ze zijn ook nog eens erg lekker ;-) Een ideaal toetje dus voor het kerstdiner of wanneer je maar wilt!

Suiker- en glutenvrije Cheesecakejes!

Ingredienten voor ong. 9 a 10 stuks:
Voor de bodempjes*: 100 gram amandelmeel, geraspte schil van een halve biologische citroen, 1 el honing, 40 gram roomboter
Voor de cheesecake: 300 gram monchou, merg van een half vanillestokje, sap van een halve citroen, 3 eetlepels honing, 100 gr. creme fraiche, 50 gr. griekse yoghurt, 2 eieren.
Voor de coulis: bosvruchten, evt. natuurlijke zoetstof om het iets te zoeten, bijv. stevia.

Bekleed een muffinpan met cupcakepapiertjes. Verwarm de oven op 180 graden.

Meng het amandelmeel met de (vloeibare) honing en de citroenrasp. Smelt de roomboter in een pannetje en voeg toe. Meng tot een geheel en schep in de muffinvormpjes. Druk het stevig aan.

Mix de monchou glad samen met het vanillemerg, citroenrasp en de honing. Voeg de yoghurt en de creme fraiche toe en mix dit mooi glad. Voeg de eieren toe en mix het geheel. Schep het roomkaasmengsel op de bodempjes.

Schuif in de voorverwarmde oven voor 25 a 30 minuten. Laat ze wat afkoelen en haal ze voorzichtig uit de muffinpan. Laat de cheesecakejes nu helemaal afkoelen. Een dag later zijn ze het lekkerst! Je kunt ze dus prima een dag van tevoren maken!

Gebruik voor de bosvruchtencoulis wat gemengd fruit (uit de vriezer) zoals bosbessen, bramen, frambozen en/of aardbeien. Blender deze (ontdooid!) helemaal fijn. Zeef evt. de pitjes eruit. Maak evt. op smaak met bijv. stevia. Zelf vind ik het niet nodig, want de cheesecake kan wel wat frisheid gebruiken.

Serveer de cheesecakejes (zonder het papiertje!) met wat bevroren fruit bovenop en de coulis!

*Je kunt hier ook kant en klare koekjes voor gebruiken. Let dan wel op dat het vaak niet suikervrij is.



Eet smakelijck!

0 comments:

Post a Comment